Een rittenregistratie is een registratie wat een bedrijf moet blijven bijhouden en moet doorgeven aan de Belastingdienst. Doet een bedrijf dit niet, dan kan er bijbetaling worden gerekend door de fiscus. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Bekijk de website van RouteVision voor meer informatie over de rittenregistratie. Hele grote kans dat er ook voor jouw bedrijf een oplossing kan worden aangeboden. Je kunt met deze registratie aantonen dat je in het hele jaar niet meer dan 500 kilometer hebt gereden voor privédoeleinden. Wanneer je dit niet doet heb je kans op onnodige bijbetaling, en dat is natuurlijk zonde.
Voordelen rittenregistratieEen van de voordelen van rittenregistratie van RouteVision is dat het al voor je gedaan wordt. Je hoeft dus geen extra administratieve taak op je te nemen of zorgen te maken of jouw registratie wel aan de voorwaarden van de belasting voldoet. Je bespaart hiermee dus veel tijd en kunt gaan focussen op andere verantwoordelijkheden in je bedrijf. De app doet het namelijk al voor je, inclusief de gehanteerde voorwaarden. Nul zorgen daarover voor jou als bedrijf dus. Daarnaast hoef je het niet bij te houden op een ouderwets kladblok of gefrustreerd te raken over een of ander programma waarin je het zelf bijhoudt.
Voor wie is een rittenregistratie?De rittenregistratie is bedoeld voor zowel ZZP’ers als MKB’ers en grootbedrijven. Voor elk type bedrijf dat gebruik maakt van een zakelijke auto en niet meer dan 500 km per jaar rijdt met de auto van de zaak, moet dit aangeven. Dus of je nou voor jezelf werkt en zelf je opdrachten zoekt of dat je een bedrijf bent met 20+ werknemers. De app is mogelijk ook voor jouw bedrijf geschikt. Hieronder lees je waar de rittenregistratie aan moet voldoen. Het is redelijk een lijstje, als je dit telkens zelf moet bijhouden kun je sneller het overzicht kwijtraken dan wanneer het automatisch gaat. Lees hieronder meer informatie.
Waar moet een kilometerregistratie aan voldoen?Een rittenregistratie moet voldoen aan verschillende eisen. Zo moet het merk van je auto, alsook het type en het kenteken erin vermeld staan. Daarnaast moet te zien zijn in welke precieze periode de auto is gebruikt en de ritgegevens hiervan. Voor de ritgegevens vraagt de Belastingdienst om aan te geven wat de datum is van de rit, wat de begin- en eindstand is van de kilometerteller en wat het startpunt- en eindpunt is van de route. Daarbovenop moet u ook aangeven of het om een privérit of een zakelijke rit gaat en of er sprake is van omrijkilometers. Mocht de route verschillen van de gebruikelijke route, moet u dit ook aangeven.
Wat valt onder zakelijke ritten?Rijd je met de auto van de zaak vanaf je woonadres naar je werkplek? Dan geldt dit als zakelijke rit. Als u minder dan 500 kilometer per jaar rijdt en dit kunt aantonen hoeft er niet verrekend te worden. De Belastingdienst maakt echter alleen een onderscheid tussen een privé auto en een bedrijfsauto. Als je een privé auto gebruikt om naar je bedrijf toe te rijden, kun je onder bepaalde voorwaarden het ook terugkrijgen. Als je een bedrijfsauto gebruikt, moet je het altijd aangeven. Lees goed de voorwaarden op de website van de Belastingdienst om geen geld te missen.
|